BejelentésA legmakacsabb pöszeség

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
Pöszeség? Van megoldás!

Pöszeség? Van megoldás!
Mi a pöszeség? A pöszeség egy hangképzési hiba. Akkor beszélünk pöszeségről, ha valakinek a kiejtése nem felel meg az anyanyelvi normáknak. A kisgyerekeknél a beszédtanulás szakaszában ez persze normális, ezt élettani pöszeségnek nevezzük. Aki viszont 5-6 éves kora után is pösze, annak foglalkozni kell a problémával. A felnőttkorban is megmaradó pöszeség tettesei általában a sziszegő hangok, de még gyakrabban az R hang.

Miért pösze a pösze? A pöszeségnek több oka is lehet.
beszédszervi elváltozás (nyelv, fogak)
gyengébb hallás
környezeti hatás, hibás példa a szülők részéről

A raccsolás: A pöszeség legmakacsabb és legnehezebben kezelhető formája a raccsolás, azaz az R hang nem megfelelő képzése. A legtöbb pösze felnőtt a pöszeségnek ezzel a formájával van "megáldva". Biztos minden pösze ember látott már logopédust, sőt járt is hozzá több-kevesebb ideig, de mégis megmaradt a pöszesége.
Ennek az egyik oka az lehet, hogy kisgyerekként nem volt elég eltökélt, kitartó. Felnőttként pedig vagy beletörődött, vagy azt gondolta, hogy most már biztosan így fog maradni.

Ha úgy érzed, most elég elszánt vagy, nézd meg ezt az oldalt!
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!